
no rights reserved, uploaded by Joshua S. Martin
Kania czarna
Milvus migrans
★★★★
अत्यधिक संकटग्रस्तआवास: Lasy / Otwarte wodyआहार: Padlinożerca / Rybożercaपंख फैलाव: 145 cm
iNaturalist पर देखें
कॉल सुनें:
Kania czarna, kania brunatna (Milvus migrans) – gatunek dużego ptaka z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae), zamieszkujący Eurazję, Afrykę i Australazję.
