
(c) hedera.baltica, some rights reserved (CC BY-SA)
Wrona siwa
Corvus cornix
★
غير مهددالموئل: Łąki / Miastoالنظام الغذائي: Wszystkożercaباع الجناحين: 100 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Wrona zwyczajna, wrona siwa, wrona (Corvus corone) – gatunek średniej wielkości ptaka z rodziny krukowatych (Corvidae), zamieszkujący Eurazję oraz niewielkie obszary w północnej Afryce. Zasadniczo wędrowny, choć duża część osobników jest już osiadła (zwłaszcza populacje miejskie). Nie jest zagrożony.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
