مساعدةعدد العناصر في السلة: 0
طقس الوادي
Miliczالآن14°نهار16°ليل5°Sułówالآن15°نهار17°ليل5°Żmigródالآن15°نهار17°ليل5°Przygodziceالآن14°نهار15°ليل6°Krośniceالآن14°نهار16°ليل5°Odolanówالآن14°نهار16°ليل5°Stawnoالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Milickaالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Żmigrodzkaالآن14°نهار16°ليل6°Ruda Sułowskaالآن14°نهار16°ليل6°Dębnicaالآن14°نهار15°ليل7°Antoninالآن14°نهار15°ليل6°Niezgodaالآن14°نهار16°ليل5°Joachimówkaالآن13°نهار15°ليل6°Grabownicaالآن13°نهار16°ليل6°Miliczالآن14°نهار16°ليل5°Sułówالآن15°نهار17°ليل5°Żmigródالآن15°نهار17°ليل5°Przygodziceالآن14°نهار15°ليل6°Krośniceالآن14°نهار16°ليل5°Odolanówالآن14°نهار16°ليل5°Stawnoالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Milickaالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Żmigrodzkaالآن14°نهار16°ليل6°Ruda Sułowskaالآن14°نهار16°ليل6°Dębnicaالآن14°نهار15°ليل7°Antoninالآن14°نهار15°ليل6°Niezgodaالآن14°نهار16°ليل5°Joachimówkaالآن13°نهار15°ليل6°Grabownicaالآن13°نهار16°ليل6°
Siewka morneńska
(c) Paul Cools, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Paul Cools

Siewka morneńska

Charadrius morinellus

★★★★
مهدد بشدة
الموئل: Polaالنظام الغذائي: Owadożercaباع الجناحين: 60 cm
عرض على iNaturalist

استمع إلى الأصوات:

Mornel (Eudromias morinellus) – gatunek średniego ptaka wędrownego z rodziny sieweczkowatych (Charadriidae), zamieszkujący wyspowo pasma górskie od północnej części Wysp Brytyjskich przez Półwysep Skandynawski, Ural, góry Syberii po Półwysep Czukocki. Na południu osiąga północno-wschodni Kazachstan, północno-zachodnie Chiny i Mongolię. Zimuje w Afryce Północnej, na Bliskim Wschodzie oraz w Iranie. Nie jest zagrożony wyginięciem.

نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
5.0