
(c) Don-Jean Leandri-Breton, all rights reserved, uploaded by Don-Jean Leandri-Breton
Sieweczka obrożna
Charadrius hiaticula
★★★
قريب من التهديدالموئل: Otwarte wodyالنظام الغذائي: Owadożercaباع الجناحين: 45 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Sieweczka obrożna, lądowiec (Charadrius hiaticula) – gatunek średniej wielkości ptaka wędrownego z rodziny sieweczkowatych (Charadriidae).
