
(c) Gabi Rusu, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Gabi Rusu
Samotnik
Tringa ochropus
★★★
قريب من التهديدالموئل: Lasy / Otwarte wodyالنظام الغذائي: Owadożercaباع الجناحين: 40 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Samotnik, brodziec samotny, stalugwa (Tringa ochropus) – gatunek średniej wielkości ptaka wędrownego z rodziny bekasowatych (Scolopacidae). Nie wyróżnia się podgatunków. Nie jest zagrożony wyginięciem.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
