مساعدةعدد العناصر في السلة: 0
طقس الوادي
Miliczالآن14°نهار16°ليل5°Sułówالآن15°نهار17°ليل5°Żmigródالآن15°نهار17°ليل5°Przygodziceالآن14°نهار15°ليل6°Krośniceالآن14°نهار16°ليل5°Odolanówالآن14°نهار16°ليل5°Stawnoالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Milickaالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Żmigrodzkaالآن14°نهار16°ليل6°Ruda Sułowskaالآن14°نهار16°ليل6°Dębnicaالآن14°نهار15°ليل7°Antoninالآن14°نهار15°ليل6°Niezgodaالآن14°نهار16°ليل5°Joachimówkaالآن13°نهار15°ليل6°Grabownicaالآن13°نهار16°ليل6°Miliczالآن14°نهار16°ليل5°Sułówالآن15°نهار17°ليل5°Żmigródالآن15°نهار17°ليل5°Przygodziceالآن14°نهار15°ليل6°Krośniceالآن14°نهار16°ليل5°Odolanówالآن14°نهار16°ليل5°Stawnoالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Milickaالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Żmigrodzkaالآن14°نهار16°ليل6°Ruda Sułowskaالآن14°نهار16°ليل6°Dębnicaالآن14°نهار15°ليل7°Antoninالآن14°نهار15°ليل6°Niezgodaالآن14°نهار16°ليل5°Joachimówkaالآن13°نهار15°ليل6°Grabownicaالآن13°نهار16°ليل6°
Pustułka
(c) Manuel Raab, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Manuel Raab

Pustułka

Falco tinnunculus

★
غير مهدد
الموئل: Miasto / Łąkiالنظام الغذائي: Drapieżnikباع الجناحين: 75 cm
عرض على iNaturalist

استمع إلى الأصوات:

Pustułka (zwyczajna), pustułka, sokół pustułka (Falco tinnunculus) – gatunek średniej wielkości ptaka drapieżnego należącego do rodziny sokołowatych (Falconidae). Zamieszkuje Eurazję i Afrykę. Nie jest zagrożony wyginięciem.

نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
5.0