
(c) silvertop41, some rights reserved (CC BY-NC)
Płaskonos
Spatula clypeata
★★★
قريب من التهديدالموئل: Otwarte wodyالنظام الغذائي: Wszystkożercaباع الجناحين: 75 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Płaskonos zwyczajny, płaskonos (Spatula clypeata) – gatunek średniej wielkości wędrownego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae). Mimo wielkiego zasięgu występowania nie wyróżnia się podgatunków. Nie jest zagrożony wyginięciem.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
