
(c) caroline legg, some rights reserved (CC BY)
Perkoz dwuczuby
Podiceps cristatus
★
غير مهددالموئل: Otwarte Wodyالنظام الغذائي: Rybożercaباع الجناحين: 90 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Perkoz dwuczuby (Podiceps cristatus) – gatunek średniej wielkości wędrownego ptaka wodnego z rodziny perkozów (Podicipedidae). Zamieszkuje głównie Eurazję, plamowo także Afrykę, Australię i Nową Zelandię. Nie jest zagrożony.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
