
(c) Erik Eckstein, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Erik Eckstein
Nur rdzawoszyi
Gavia stellata
★★★
قريب من التهديدالموئل: Otwarte wodyالنظام الغذائي: Rybożercaباع الجناحين: 110 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Nur rdzawoszyi (Gavia stellata) – gatunek dużego, wędrownego ptaka wodnego z rodziny nurów (Gaviidae). Występuje w północnej Holarktyce. Nie wyróżnia się podgatunków. Nie jest zagrożony wyginięciem.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
