
(c) zametnya, some rights reserved (CC BY-NC)
Mewa żółtonoga
Larus fuscus
★★★
قريب من التهديدالموئل: Otwarte wodyالنظام الغذائي: Wszystkożercaباع الجناحين: 130 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Mewa żółtonoga (Larus fuscus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae). Przeważnie wędrowny, w sezonie lęgowym zamieszkuje Eurazję, zimuje także w Afryce i Ameryce Północnej. W Polsce skrajnie nielicznie lęgowy na północy.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
