
(c) Alex Shure, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Alex Shure
Mewa siodłata
Larus marinus
★★
أقل قلقًاالموئل: Otwarte wodyالنظام الغذائي: Wszystkożerca / Drapieżnikباع الجناحين: 160 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Mewa siodłata (Larus marinus) – gatunek największego ptaka z rodziny mewowatych (Laridae). Jego obszar występowania ograniczony jest do wysp i wybrzeży północnego Atlantyku oraz przyległych rejonów Oceanu Arktycznego. Nie jest zagrożony wyginięciem.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
