
(c) Ján Svetlík, some rights reserved (CC BY-NC-ND)
Mewa czarnogłowa
Ichthyaetus melanocephalus
★★★
قريب من التهديدالموئل: Otwarte wodyالنظام الغذائي: Wszystkożercaباع الجناحين: 100 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Mewa czarnogłowa (Ichthyaetus melanocephalus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae). Nie jest zagrożony wyginięciem.
