
(c) 莲子, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by 莲子
Mazurek
Passer montanus
★
غير مهددالموئل: Miasto / Łąkiالنظام الغذائي: Ziarnojad / Owadożercaباع الجناحين: 22 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Mazurek, wróbel mazurek, wróbel polny (Passer montanus) – gatunek małego ptaka z rodziny wróbli (Passeridae), osiadły (tylko nielicznie koczujący lub przelotny), zamieszkujący Europę i Azję. Introdukowany w USA i Australii. W Polsce liczny ptak lęgowy.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
