مساعدةعدد العناصر في السلة: 0
طقس الوادي
Lelek
(c) Andrej Chudý, some rights reserved (CC BY-NC-SA)

Lelek

Caprimulgus europaeus

★★
أقل قلقًا
الموئل: Lasyالنظام الغذائي: Owadożercaباع الجناحين: 60 cm
عرض على iNaturalist

استمع إلى الأصوات:

Lelek (zwyczajny), lelek, lelek kozodój (Caprimulgus europaeus) – gatunek niewielkiego ptaka nocnego z rodziny lelkowatych (Caprimulgidae). Wędrowny, zamieszkuje Eurazję i północno-zachodnią Afrykę, zimuje w Afryce Subsaharyjskiej. Nie jest zagrożony wyginięciem.

نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
5.0