
(c) Ad Konings, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Ad Konings
Kawka
Coloeus monedula
★
غير مهددالموئل: Miasto / Lasyالنظام الغذائي: Wszystkożercaباع الجناحين: 73 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Kawka (zwyczajna) (Coloeus monedula) – gatunek średniej wielkości ptaka synantropijnego z rodziny krukowatych (Corvidae), blisko spokrewniony z kawką srokatą. Zamieszkuje Eurazję i północno-zachodnią Afrykę.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
