
no rights reserved, uploaded by Joshua S. Martin
Kania czarna
Milvus migrans
★★★★
مهدد بشدةالموئل: Lasy / Otwarte wodyالنظام الغذائي: Padlinożerca / Rybożercaباع الجناحين: 145 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Kania czarna, kania brunatna (Milvus migrans) – gatunek dużego ptaka z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae), zamieszkujący Eurazję, Afrykę i Australazję.
