
(c) Геннадий, some rights reserved (CC BY-NC), uploaded by Геннадий
Jer
Fringilla montifringilla
★★
أقل قلقًاالموئل: Lasy / Polaالنظام الغذائي: Ziarnojadباع الجناحين: 26 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Jer, zięba jer (Fringilla montifringilla) – gatunek małego ptaka wędrownego z rodziny łuszczakowatych (Fringillidae). Zamieszkuje Eurazję, zimą także północną Afrykę. Nie wyróżnia się podgatunków. Nie jest zagrożony.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
