مساعدةعدد العناصر في السلة: 0
طقس الوادي
Miliczالآن14°نهار16°ليل5°Sułówالآن15°نهار17°ليل5°Żmigródالآن15°نهار17°ليل5°Przygodziceالآن14°نهار15°ليل6°Krośniceالآن14°نهار16°ليل5°Odolanówالآن14°نهار16°ليل5°Stawnoالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Milickaالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Żmigrodzkaالآن14°نهار16°ليل6°Ruda Sułowskaالآن14°نهار16°ليل6°Dębnicaالآن14°نهار15°ليل7°Antoninالآن14°نهار15°ليل6°Niezgodaالآن14°نهار16°ليل5°Joachimówkaالآن13°نهار15°ليل6°Grabownicaالآن13°نهار16°ليل6°Miliczالآن14°نهار16°ليل5°Sułówالآن15°نهار17°ليل5°Żmigródالآن15°نهار17°ليل5°Przygodziceالآن14°نهار15°ليل6°Krośniceالآن14°نهار16°ليل5°Odolanówالآن14°نهار16°ليل5°Stawnoالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Milickaالآن13°نهار16°ليل6°Ruda Żmigrodzkaالآن14°نهار16°ليل6°Ruda Sułowskaالآن14°نهار16°ليل6°Dębnicaالآن14°نهار15°ليل7°Antoninالآن14°نهار15°ليل6°Niezgodaالآن14°نهار16°ليل5°Joachimówkaالآن13°نهار15°ليل6°Grabownicaالآن13°نهار16°ليل6°
Gęś zbożowa
(c) jeffblincow, some rights reserved (CC BY-NC)

Gęś zbożowa

Anser fabalis

★★★
قريب من التهديد
الموئل: Łąki / Otwarte wodyالنظام الغذائي: Roślinożercaباع الجناحين: 160 cm
عرض على iNaturalist

استمع إلى الأصوات:

Gęś zbożowa, posiewnica (Anser fabalis) – gatunek dużego wędrownego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae). Zamieszkuje tundrę, lasotundrę i tajgę Eurazji. Zimuje plamowo w pasie od zachodniej Europy po Japonię. Nie jest zagrożony wyginięciem.

نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
5.0