
(c) Bill Bouton, some rights reserved (CC BY-NC)
Czeczotka
Acanthis flammea
★
غير مهددالموئل: Lasy / Zaroślaالنظام الغذائي: Ziarnojadباع الجناحين: 22 cm
عرض على iNaturalist
استمع إلى الأصوات:
Czeczotka (zwyczajna), czeczotka (Acanthis flammea) – gatunek niewielkiego ptaka wędrownego z rodziny łuszczakowatych (Fringillidae). Występuje w Eurazji i Ameryce Północnej.
نص الوصف مأخوذ من ويكيبيديا البولندية ويُنشر بموجب رخصة Creative Commons Attribution-ShareAlike.
